lessphp fatal error: failed to parse passed in variable @bodyBackground: lessphp fatal error: failed to parse passed in variable @bodyBackground: TOP 5 rezolutii pentru 2018 care se pot atinge usor. Schimba-ti viata in pasi mici! | Centrul Fericirii lessphp fatal error: failed to parse passed in variable @bodyBackground:

Cautare …

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Articole
Blog
Noutăți
Știri
Uncategorized
Zone Centrul Fericirii

TOP 5 rezolutii pentru 2018 care se pot atinge usor. Schimba-ti viata in pasi mici!

 

2018 bate la usa si, ca la fiecare inceput de an, ne gandim la obiective pe care vrem sa le atingem. "De la anul renunt la fumat, ma apuc de sala, de maine voi incerca sa nu ma mai enervez si imi voi acorda mai mult timp mie." De cate ori nu ne-am surprins spunand aceste vorbe, facandu-ne noua promisiuni de care nu am reusit sa ne tinem pana la capat? De multe ori, suntem tentati sa renuntam pe drum si sa ne intoarcem la zona de confort, unde e cald si bine, dar din care nu o sa evoluam niciodata.

Cele 5 rezolutii propuse mai jos sunt lucruri care se pot face cu pasi mici si care, odata incepute, va pot schimba viata.

  1. Pune-ti corpul in miscare

Corpul este singurul loc in care locuim in permanenta si trebuie sa avem grija de el. Cu cat il folosim mai mult, cu atat va functiona mai bine. Poate multi dintre noi suntem la o varsta la care nu constientizam inca problemele pe care poate la un moment dat le vom intampina si nu ne gandim sa le prevenim din timp. Daca nu vrei sa iti para rau mai tarziu, foloseste-ti corpul in toate modurile posibile. Nu ait imp sa te duci la sala sau nu ai gasit inca motivatia necesara? Mergi pe jos, este chiar mai sanatos decat joggingul pentru articulatii. Cum spune o vorba inteleapta din batrani, “Mersul pe jos face piciorul frumos” J Daca ai masina, nu te mai chinui sa gasesti loc de parcare in fata locului de munca sau al restaurantului unde te vezi cu prietenii. Ai gasit la 200 de metri distanta? Perfect! Bucura-te de asta. De asemenea, petrece timp in natura si chiar daca traiesti in oras, adu-ti aminte in weekend sa mai faci si o plimbare in parc. Te vei simti excelent!

  1. Pune bani deoparte

Da, stiu, o sa spui ca e greu si ca se duc chiar mai repede decat ii faci. Cu banii e bine sa ai o relatie buna. Banii sunt facuti sa circule, asa ca renunta la a-ti face mustrari de constinta atunci cand ii cheltuiesti pe diverse lucruri. In masura in care poti, incearca sa pui o mica suma deoparte, in ziua in care ai luat salariul. Si nu ne gandim la sume colosale, chit ca ai economisit 100 de lei pe luna, la finalul anului iti vei putea permite din economii sa petreci un revelion de vis intr-un city break in Europa. Te-ai gandit la asta? Cum iti suna?

  1. Vorbeste mai putin si asculta mai mult

In 99,9 % din cazuri, cu totii ne dorim sa fim ascultati. Ne face sa ne simtim mai apreciati si mai intelesi de cei din jurul nostru. Ia-ti ca tema in 2018 sa devii tu ascultatorul si sa vii mai mult in ajutorul celor de langa tine. Tuturor ni se intampla lucruri mai mult sau mai putin placute si simtim nevoia constanta de a le povesti, de a ne plange de ele si a le impartasi cu apropiatii. Poate de multe ori ajungem sa ii incarcam pe cei din jurul nostru cu asa zisele probleme pe care le avem. Te-ai gandit la asta? Incearca, pe viitor, cand iti vine sa te plangi de un lucru, sa eviti sa te descarci imediat. Digera-l, intelege-l si incearca, in primul rand, sa gasesti tu solutia. Raspunsurile se afla intotdeauna in noi.  Cat despre cei din jurul tau, fii mai darnic si asculta-I mai mult in 2018.

  1. Redu consumul de social media

Traim vremuri digitale. Totul se intampla online. Vietile noastre si ale altora, cererile in casatorie, nasterile, cresterea copiilor, stirile de toate felurile, si toate asa zisele momente care pe vremuri erau intime, acum sunt expuse pe retelele sociale. Vrem sa vedem ce fac altii in permanenta, iar ce fac altii, de obicei este perfect. Mai ales, pe Facebook. Esti de accord? Nimeni nu o sa posteze ceva cand e trist, toti vor sa para fericiti si fara probleme, iar adevarul de multe ori, nu este cel din poza. Si tot acest consum de social media nu afce decat sa te faca sa te simti si mai prost, si mai frustrat de viata ta, de multe ori.

Cum ar fi daca ai incerca sa iti faci un obicei din a nu-ti incepe ziua cu telefonul in mana, scrolland instagramul si facebookul? Sau ti-ai ocupa o parte din timpul liber cu activitati care iti fac placere, care te aduc mai aproape de sinele tau adevarat? Nu spune nimeni sa renunti definitiv la retelele sociale, insa incearca pe cat poti sa reduci timpul petrecut in lumea virtuala. O sa simti schimbarile, inca dupa prima saptamana.

  1. Adu-ti aminte de ce te facea fericit in copilarie si incepe sa faci acel lucru

Cand eram copii, faceam si spuneam tot ce ne taia capul. Iti aduci aminte? Daca nu aveam chef sa ne jucam cu vecinii de la bloc sau sa vorbim cu parintii nostri, ne intorceam la jucariile noastre si acolo ramaneam. Nu exista “trebuie sa faci asta” sau “hai sa ma inteleg bine cu Maria de la 5 pentru ca ma va ajuta pe viitor”. Pana sa intram in sistemul de invatamant, cel putin, copilaria s-a bazat pe alegeri libere, fara compromisuri. Intorcandu-ne in prezent, poate ca multi dintre noi avem joburi ok, bine platite, dar care nu ne fac fericiti si impliniti cu adevarat. Nu toti isi descopera pasiunea si la ce sunt buni de fapt inca din copilarie. Insa putem cu siguranta sa aducem o parte din momentele de atunci, acum. Chiar daca poate esti stresat/stresata cu munca pe care o faci zi de zi, adu-ti aminte ce iti facea placere cand erai mic. Danseaza mai mult, picteaza mai mult, canta mai mult, joaca-te mai mult. Ia-ti macar o ora pe zi in care sa faci ce iti place cu adevarat si ce te rupe de minte si de grijile zilnice.

No Comments Yet.

Leave a comment

Left Menu IconMeniu
Centrul Fericirii