lessphp fatal error: failed to parse passed in variable @bodyBackground: lessphp fatal error: failed to parse passed in variable @bodyBackground: Ingrijirea tenului de la A la Z | Centrul Fericirii lessphp fatal error: failed to parse passed in variable @bodyBackground:

Cautare …

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Articole
Blog
Noutăți
Știri
Uncategorized
Zone Centrul Fericirii

Ingrijirea tenului de la A la Z

Cu siguranta ai citit multe articole, ai primit multe sfaturi si stii deja care sunt pasii unei ingrijiri optime, insa de cele mai multe ori exista alte activitati care au prioritate.

Ne dorim sa realizezi cat de importanta este ingrijirea tenului si demachierea cu toti pasii aferenti, atat dimineata, cat si seara.

Demachierea nu provine neaparat din faptul ca inlaturi de pe fata machiajul propriu zis ci inlaturi toate impuritatile. De aceea e obligatoriu sa urmezi toti pasii de ingrijire zilnica si dimineata.

Tipuri de ten

Pentru o ingrijire adecvata, cu produsele potrivite si rezultatele pe masura este nevoie sa iti cunosti tipul de ten care poate fi: normal, uscat, gras sau mixt. In functie de acesta, iti vei achizitiona o gama alba de ingrijire potrivita.

Pentru a determina tipul de ten, se recomanda curatarea tenului cu un demachiant usor. Apoi, dupa 30 de minute, se aplica pe frunte, nas, obraji si barbie o foita curata. Daca pe foita nu apar urme de grasime, atunci tenul este uscat.

Ce trebuie sa cuprinda rutina zilnica de ingrijire a tenului?

 1. Demachierea

Pentru a preveni aparitia cosurilor si a ridurilor, indiferent de varsta, regula de baza este sa demachiem tenul de doua ori pe zi: dimineata si seara, chiar daca am purtat sau nu machiaj pe timpul zilei. Desi demachiantul poate fi diferit in functie de tipul de piele pe care il avem, recomandarea generala este sa il aplicam folosind o miscare ascendenta, circulara, astfel incat sa prevenim formarea ridurilor.

2. Lotiunea tonica

Multe persoane tind sa nu introduca lotiunea tonica in rutina de ingrijire a pielii, considerand ca este inutila. Expertii, insa, subliniaza beneficiile acestui pas: dupa demachierea si curatarea pielii de impuritati, tonerul indeparteaza orice reziduuri lasate in urma de demachiant, precum si orice urma de machiaj care nu a fost inlaturat prin demachiere. Astfel, pielea va fi pregatita pentru a absorbi crema hidratanta.

3. Exfolierea

Este recomandat ca exfolierea sa aiba loc dupa tonifiere si inainte de hidratare. Cei mai multi dermatologi sunt de acord ca ar trebui ca exfolierea sa aiba loc 1-3 ori pe saptamana, dar acest lucru depinde de tipul de piele si de modul in care reactioneaza fiecare ten in particular la exfoliere. Este recomandat sa experimentati pentru a descoperi frecventa potrivita a procesului de exfoliere potrivita pentru dumneavoastra.

4. Crema hidratanta sau lotiunea potrivita tipului de ten

Alegeti crema hidratanta potrivita tipului de piele pe care il aveti. Persoanele cu tenul gras ar trebui sa opteze pentru creme hidratante usoare, in timp ce persoanele cu pielea uscata ar trebui sa utilizeze creme mai bogate. Important de stiut ca hidratarea vine si din interior, nu doar din exterior. Asadar, cei 2L de apa recomandati de medic sunt musai, nu optionali.

5. Protectia solara

Soarele este unul din factorii principali ai aparitiei semnelor premature ale imbatranirii si cauza principala a cancerului de piele. De aceea, folosirea unei creme hidratante care contine SPF sau aplicarea unei creme de protectie solara dupa crema hidratanta este pasul cel mai important pentru protejarea pielii de razele daunatoare ale soarelui, indiferent de perioada anului sau anotimp.

Dupa ce ai efectuat toti acesti pasi, poti trece la machiaj si cosmetica colorata. Insa niciodata fara a sari pasii de mai sus.

No Comments Yet.

Leave a comment

Left Menu IconMeniu
Centrul Fericirii