lessphp fatal error: failed to parse passed in variable @bodyBackground: lessphp fatal error: failed to parse passed in variable @bodyBackground: Retelele de socializare si efectele negative, din punct de vedere psihologic | Centrul Fericirii lessphp fatal error: failed to parse passed in variable @bodyBackground:

Cautare …

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
Filter by Categories
Articole
Blog
Noutăți
Știri
Uncategorized
Zone Centrul Fericirii

Retelele de socializare si efectele negative, din punct de vedere psihologic

Retelele de socializare au devenit in ziua de astazi cele mai utilizate aplicatii online, iar oamenii isi traiesc viata mai mult in mediul online.

Faptul ca oricand putem fi conectati la Internet, dar si in contact cu cei apropiati, este un avantaj al tehnologiei de astazi, insa in acelasi timp, psihologii au descoperit numeroase dezavantaje la nivel pshilogic ale acestora: anxietatea, depresia, singuratatea sau scaderea calitatii somnului.

Anxietatea

Oamenii traiesc mai mult pe retelele de socializare, traiesc pentru fotografiile perfecte si pentru imaginea pe care si-o construiesc prin postari in mediul online. Oamenii care isi traiesc viata mai mult in mediul online au tendinta de a trata viata reala numai pe fuga. Se bucura cand primesc aprecieri in mediul online si nu prea ii mai intereseaza opinia oamenilor despre ei in viata reala. Momentele surprinse si postate sunt de cele mai multe ori fericite, cu zambet si bucurii, nu intotdeauna asemenea realitatii, motiv pentru care apare anxietatea in randul altora care privesc aceste postari.

Depresia

Depresia este cea mai frecventa boala in randul persoanelor care acceseaza automat orice zona de socializare, dar din pacate, foarte multi tineri nu stiu cum, unde si de ce sa socializeze. Nu inteleg ca socializarea in viata reala e mai autentica si adevarata, decat cea ascunsa in spatele unor postari colorate si false de pe retelele de socializare. Faptul ca nu stii niciodata adevarul din spatele unei postari poate provoca reactii de tristete profunda, de devalorizare, nepasare. Tot ce nu merge conform asteptărilor, provoaca tristete, neputinta si acceptare negativa.

Singuratatea

Sentimentul de singuratate persista atunci cand oamenii renunta la propria identitate si se identifica numai cu postarile altora, cu trairile altora, cu emotiile altora.

Scade calitatea somnului

Trecerea de la starea de veghe la cea de somn e preferabil sa fie facuta cu usurinta. E bine sa stim ca avem nevoie de acele clipe de odihna, care poate sunt furate de momentele pe care multi le pierd prin utilizarea retelelor de socializare tarziu in noapte, chiar dupa miezul noptii. Nuisi dau seama ca, intarziind instalarea somnului, automat se dezechilibreaza programul de refacere.

 

No Comments Yet.

Leave a comment

Left Menu IconMeniu
Centrul Fericirii